9 ŞUBAT SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ

9 ŞUBAT SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ

9 Şubat tarihi, toplumda sağlıklı yaşam bilincini geliştirmek, tütün kullanımı ve zararları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ülkemizde “Sigarayı Bırakma Günü” olarak kutlanmaktadır.

09.02.2024 70

 

Tütün kullanımı, önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri arasında ilk sıralarda yer almakta olup Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünyanın şimdiye kadar karşılaştığı en büyük halk sağlığı tehditlerinden biri olarak tanımlanmaktadır.

Dünyada büyük bir sorun olarak tanımlanan tütün kullanımına yönelik olarak ülkemizde de kapsamlı çalışmalar yürütülmektedir. Bu çerçevede her yıl 9 Şubat tarihi tütün kullanımı ve zararları konusunda farkındalık oluşturmak, tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde bilinç kazandırmak ve tütünle mücadele çalışmalarına dikkat çekebilmek amacıyla ülkemizde 'Sigarayı Birakma Günü' olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Bu doğrultuda 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak amacıyla İl Sağlık Müdürluğü, Yeşilay Derneği ve İl Milli Eğitim Müdürluğü'nce planlanan "Sigara ve Zararları" ile ilgili videolar izletilerek farkındalık oluşturulmaya amaçlandı.


09-02-2024

09-02-2024

09-02-2024

09-02-2024